سیر
گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد .
قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و
ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل
برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه
ظاهر می شود .
![[categoriy],فواید سیر در طب سنتی [categoriy],خواص سیر ,خواص دارویی سیر ,فواید سیر](http://cdn.akairan.com/akairan/aka/images/foto-maghalat2/garlic.jpg)
خواص
سیر,خواص دارویی سیر,فواید سیر,خاصیت سیر,سیر در طب سنتی,فواید درمانی
سیر,مضرات سیر,فوائد سیر,سیر,طب سنتی,خواص سیر جات,خواص سیر در طب
سنتی,فواید سیر در طب سنتی
خواص و فواید سیر
نحوه استفاده : خوراکی
خواص :
سیر Garlic
نام علمی Allium sativum
سیر وپیاز رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .در مصر قدیم برای مومیائی مدرگان و خوش طعم کردن
غذاها
بکار می رفته است . هومر شعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است
.مردم در اروپا و اسپانیا از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن
استفاده می کردند .بقراط پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و
یکی دیگر از دانشمندان قدیم 61 خاصیت مختلف برای
سیر قائل شده است .سه نوع
سیر وجود دارد :
1-
سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع
سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .
2-
سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آن به 8 سانتیمتر می رسد .
حضرت محمد (ص) برای
سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :
از
سبزی
سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا
سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که
سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود .(به علت
بوی بد دهان )
خواص داروئی:
سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است اسانس
سیر که در اثر تقطیر
سیر با بخار آب حاصل می شود برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .
1)
سیر بادشکن وضد عفونی کننده است .
2)خوردن
سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .
3)
سیر کرم کش است .
4)
سیر محرک و تقویت کننده بدن است .
، برای درد گلو میتوانید یک حبه از
سیر
را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل
کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی میباشد.
سیر داروی
سرماخوردگی و زکام است .
6)
سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد
7)
سیر خون را رقیق می کند
8)
سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد
9)خوردن مداوم
سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .
10)
سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند.
11)
سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، سیاتیک و نقرس می باشد .
12)
سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
13)آنهائی که قطره قطره ادرار می کنند باید حتما
سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
14)
سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد .
15)
سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد .
16)
سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .
17)مالیدن
سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد .
18)
سیر را بسوزانید وبا
عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلک چشم مفید است .
19)
سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .
20)برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد
سیر استفاده کنید .
21)جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد
سیر بسیار موثر است .
22)جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت
سیر استفاده کنید :
مقدر 100 گرم
سیر
را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له
شود . مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .
23)جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از
سیر استفاده میکنند .
24)پاستور پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی
سیر انجام داد و اثر باکتری کشی
سیر را تائید کرده است .
25)
سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .
26) در شوروی
سیر
بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیکه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن
بالا می رود درچندسال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن
سیر مصرف کردند .
27)خوردن
سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد .
28)یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می کند معتقد است که
سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
29)مصرف
سیر مقدر کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدر مصرف
سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است که با مصرف
سیر
در چند ماه اول مقدر کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که
کلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد
از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف
سیر خام مصرف کرد . گ
30)خوردن
سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند .
31)چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از
سیر استفاده می کنند .
مضرات :سیر
با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از
آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بوا
سیر می شود .
سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است .
آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن
سیر افراط کنند .
کسانیکه یبوست دارند نباید
سیر بخورند و برای رفع مضرات آن
سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد .