ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا
ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا

ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا

باورهای غلط درباره شیر و لبنیات


بعضی افراد به دلیل پاره‌ای باورهای اشتباه که در مورد شیر و فرآورده‌های آن وجود دارد،  از دریافت این مواد مغذی امتناع می‌کنند. این مقاله بر آن است تا با نگاهی علمی به رفع این باورهای اشتباه کمک کند.

لبنیات

شیر و فرآورده‌های آن از مهم‌ترین منابع تأمین ده‌ها مواد مغذی اساسی محسوب می‌شوند. پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌های A ،B12 و ریبوفلاوین، عناصر معدنی کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی از جمله این مواد مغذی محسوب می‌شوند.

سه وعده غذایی از فرآورده‌های لبنی، عموماً تأمین کننده کلسیم مورد نیاز بیشتر افراد است. هر وعده برابر با یک لیوان شیر، یا 200 گرم ماست یا 2 برش (40 گرم) پنیر است.

حذف فرآورده‌های لبنی از برنامه غذایی روزانه در واقع محروم کردن خود از بسیاری ویتامین‌ها و عناصر معدنی اساسی و مورد نیاز برای سلامتی است. بنابراین، با نگاهی تازه به ارزش‌های غذایی این مواد با ارزش، به حفظ سلامت خود کمک کنید.

 

باور اشتباه اول: «شیر سبب افزایش موکوس می‌شود.»

حقیقت: مطالعات متعدد نشان داده‌اند که شیر سبب تولید مخاط نمی‌شود. شاید در بعضی از افراد پس از مصرف شیر، لایه‌ای نازک به طور موقت در دهان و گلو حس شود که از بافت چربی طبیعی شیر ناشی شده و اغلب با مخاط اشتباه گرفته می‌شود. این لایه ضرری ندارد و در مدت کوتاهی بر طرف می‌شود.

 

باور اشتباه دوم: «شیر موجب آسم می‌شود.»

حقیقت: شیر ندرتاً می‌تواند به بروز آسم منجر شود. عوامل اصلی آسم عبارتند از: آلرژن‌هایی نظیر مایت‌ها، پولن‌ها و عفونت‌ها.

هر شخص (حتی اشخاص مبتلا به آسم) باید یک برنامه غذایی متعادل و سالم داشته باشد و توصیه می‌شود از مواد متنوعی شامل غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، مواد لبنی و گوشت‌ها استفاده گردد. طبق تحقیقات جدید نشان داده‌اند که فرآورده‌های لبنی به کاهش خطر علائم آسم کمک می‌کنند.

 

باور اشتباه سوم: «برای کاهش وزن باید از خوردن فرآورده‌های لبنی خودداری کرد.»

حقیقت: حتی در رژیم‌های غذایی که به منظور کاهش وزن تنظیم می‌شود باید فرآورده‌های لبنی از نوع کم‌چرب گنجانیده شود تا به رفع نیازهای اساسی غذایی کمک کنند.

دریافت کلسیم و سایر مواد مغذی اساسی با حذف شیر و فرآورده‌های آن به سختی قابل تأمین است. تحقیقات جدید نشانگر نقش مهم فرآورده‌های لبنی در مدیریت وزن و پیشگیری از اضافه‌وزن، به ویژه در نواحی شکم است.

 

باور اشتباه چهارم: «در صورت دریافت قرص کلسیم نیازی به استفاده از شیر نیست».

حقیقت: شیر منبع عالی کلسیم و پروتئین، کربوهیدرات، ریبوفلاوین، ویتامین B12، ویتامین A، پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی است. قرص کلسیم همه این مواد مغذی را نمی‌تواند تأمین کند.

کودک

باور اشتباه پنجم: «کودکان زیر دو سال باید شیر کم‌چرب بخورند.»

حقیقت: شیر کم‌چرب برای کودکان زیر دو سال مناسب نیست؛ زیرا چربی شیر منبع مهم تأمین انرژی و نیز ویتامین‌های محلول در چربی و اسیدهای چرب ضروری برای این گروه سنی است.

با رشد کودکان و استفاده از سایر روغن‌ها و چربی‌ها در برنامه غذایی، چربی شیر اهمیت کمتری پیدا می‌کند.

 

باور اشتباه ششم: «افرادی که از لحاظ هضم لاکتوز مشکل دارند، نباید شیر و فرآورده‌های آن را مورد استفاده قرار دهند.»

حقیقت: حتی در صورت عدم تحمل لاکتوز نباید فرآورده‌های لبنی از برنامه غذایی حذف شوند. مشاهده شده است که اولاً افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز حتی تا دو لیوان شیر را، مشروط به تقسیم در وعده‌های مختلف، می‌توانند تحمل کنند، ثانیاً پنیر و ماست به خوبی تحمل می‌شوند (پنیر فاقد لاکتوز است و باکتری‌های مفید ماست به هضم لاکتوز کمک می‌کنند).

 

باور اشتباه هفتم: «نوشیدن شیر موجب پیدایش سنگ کلیه می‌شود.»

حقیقت: شیر نقش محافظت‌کننده در تشکیل سنگ‌های کلیوی دارد که توسط املاح اگزالات ایجاد می‌شود. کلسیم شیر با اگزالات غذا پیوند می‌یابد و آن را برای جذب، نامناسب می‌سازد. در ضمن در مورد سنگ‌های کلسیمی نیز ثابت شده که مقدار حد پایین نیاز (یعنی 2 واحد لبنیات در روز) موجب ایجاد یا تشدید سنگ‌های کلیه کلسیمی نمی‌شود.

با توجه به آنچه گفته شد، این گروه با ارزش غذایی، یعنی شیر و فرآورده‌های آن، نباید بدون مشورت با پزشک و متخصص تغذیه حذف شوند.

آنا هزاره در ایران ظهور می کند؟


در واقع مهم ترین شخصیت های مبارزه با فساد یا خود مسولان و شخصیت های سیاسی هستند که خود قدرت دارند و اتفاقا ایراد به خودشان وارد است که با وجودی که قدرت دارند، نمی خواهند و یا نمی توانند قوانین ضد فساد وارد کنند.../ تلاش «آنا هزاره» به خوبی این نکته را یادآوری می کند که فساد تا عرصه بروز و ظهور نداشته باشد هیچگاه به وجود نمی آید...


«آنا هزاره» فعال اجتماعی هند، در حال حاضر به نماد ضد فساد در هند تبدیل شده و پایداری و ثباتش در راه مبارزه با فساد از طریق اعتصاب غذا برای تصویب قوانین جدی در هند برای مبارزه با فساد، برای هندی ها یادآور رهبر فقیدشان «مهاتما گاندی» است، اما در همین حال روش مبارزه وی با فساد، می تواند برای ایرانیان نیز نشان دهنده راه جدیدی در این زمینه باشد.

آنا هزاره

در ایران مبارزه با فساد،  همواره از چند جهت سیاسی بوده است:

الف-از سوی افراد سیاسی طرح شده ( مثلا از سوی کاندیداهای مجلس)؛

ب- در مناسبت های سیاسی طرح شده( مثلا در ایام انتخابات)؛

پ- با اهداف سیاسی طرح شده ( مثلا از میدان خارج کردن رقیب)؛

ت- رویکرد به آن سیاسی بوده است( مثلا تقصیر همه فسادها به گردن سیاسیون یا حکومت هاست)؛

ث- همه راه حل ها سیاسی بوده است( تغییر نماینده، دولت، یا ...)؛

ج- همه مبارزات با فساد در هیاهوی سیاسی گم یا فراموش شده( مثلا پس از پیروزی کاندیدایی که شعار مبارزه با فساد سر داده است)؛

و هیچگاه این مبارزه، رنگ و بوی مبارزه با قوانین فساد آور یا تلاش برای تصویب قوانین ضد فساد ندارد و همواره این مصادیق و افراد هستند که در مبارزه با فساد نقش اصلی را ایفا می کنند و هیچگاه این افراد به دام نمی افتند چون نه مردم و نه رسانه ها به میزانی مدرک و سند ندارند که بتوانند در یک دادگاه ارائه دهند و از طرفی افراد مظنون هم آنقدر قدرت دارند که مدارک را از بین ببرند، لذا هیچگاه این مبارزه به جایی نمی رسد. در هیاهوی تبلیغات و جامعه سیاست زده ایران چنین مبارزه ای فقط خوراک گروه ها و جناح های سیاسی می گردد و در این میان هدف اصلی گم می شود.

 مبارزه با فساد در این همواره جنبه ای سیاسی و حکومتی دارد و شهروندان به ندرت خود را مسئول می دانند که علیه قوانین فساد آور موجود دست به حرکت ـ امربمعروف و نهی از منکر ـ بزنند، اگر چه شاید وجود مشکلاتی در این زمینه باعث انفعال جامعه ایرانی در این زمینه شده است.  

گفتنی است که تلاش «آنا هزاره» به خوبی این نکته را یادآوری می کند که فساد تا عرصه بروز و ظهور نداشته باشد هیچگاه به وجود نمی آید، فساد مخصوصا فساد مالی در دستگاه های دولتی و حکومتی یا به دلیل وجود قوانین فساد آور است و یا به دلیل وجود عوامل و افراد فساد آور که در هر دو مورد پرداختن صرف به مصادیق مشکلی را حل نخواهد کرد

در واقع مهم ترین شخصیت های مبارزه با فساد یا خود مسولان و شخصیت های سیاسی هستند که خود قدرت دارند و اتفاقا ایراد به خودشان وارد است که با وجودی که قدرت دارند، نمی دانند منشأ فساد کجاست و یا نمی خواهند و یا نمی توانند قوانین ضد فساد وارد کنند. نکته جالب اینکه مسئولان همواره از اسامی افرادی نام می برند که هزاران میلیارد تومان از بین المال را به یغما برده اند، افرادی که اسامی آنان هیچگاه فاش نمی شود اما عجیب است که مسولان هیچگاه از خود نمی پرسند که قوانین مصوب آنان و قوانینی که آنان اجرا می کنند چه اشکالی دارد که این همه پرونده فساد درست می شود، پرونده هایی که در بزنگاه انتخابات تنها حربه ای برای انجام تبلیغات و جلب آرای عمومی است.

آنا هزاره

گفتنی است که تلاش «آنا هزاره» به خوبی این نکته را یادآوری می کند که فساد تا عرصه بروز و ظهور نداشته باشد هیچگاه به وجود نمی آید، فساد مخصوصا فساد مالی در دستگاه های دولتی و حکومتی یا به دلیل وجود قوانین فساد آور است و یا به دلیل وجود عوامل و افراد فساد آور که در هر دو مورد پرداختن صرف به مصادیق مشکلی را حل نخواهد کرد.

 آیا می شود روزی در ایران شهروندان به مجلس و دولت فشار بیاورند تا قوانین ضد فساد آور در کشور تصویب و اجرا کنند؟

 لازم به ذکر است که «آنا هزاره »فعال اجتماعی است که در مبارزه با فساد و معضل فرهنگ رشوه در هند، شیوه اعتصاب غذا و اعتراض صلح آمیز ماهاتما گاندی، رهبر فقید هند را برگزیده است. اعتراض اصلی وی به فساد در هند و تصویب لایحه نظارت عمومی  پیشنهادی دولت مانموهان سینگ است که بر اساس آن  نخست وزیر و قضات عالی رتبه را از بازرسی و تحقیق و پیگرد دقیق مصون نگه داشته شده اند . میلیونها نفر از طبقه متوسط هند حامی آنّا هزاره 74 ساله هستند.پس از آزادی از زندان آقای هزاره  در میدان راملیلای دهلی نو وارد اعتصاب شده است. وی پنج کیلو وزن کم کرده است و توصیه پزشکان مبنی بر تزریق سرم را رد می کند.رهبران احزاب از آقای هزاره خواسته اند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

چرا زیاد نوشیدن آب لاغر می کند؟

چرا زیاد نوشیدن آب لاغر می کند؟

چاقی یکی از معضلات جهان امروزی است و بسیاری از افراد چاق به دنبال یک راه معجزه آسا برای کاهش سریع و آسان وزن هستند. ولی در حقیقت هیچ معجزه ای در کار نیست. تنها راه معقول و علمی کاهش وزن این است که مقدار کالری که شما می سوزانید، بیشتر از مقداری باشد که دریافت می کنید.

نوشیدن آب زیاد

نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز، یکی از نکات کلیدی برای تغذیه سالم و بخش مهمی از یک رژیم لاغری موفق و کارآمد است.

حال ما به شما می گوییم که نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز چگونه باعث لاغری می شود:

1- غذا را هضم می کند. آب برای دفع مواد زائد از بدن شما ضروری است. بدون دریافت آب کافی، مواد زائد و دفعی در روده های شما جمع شده و باعث افزایش وزن می شوند.

2- متابولیسم بدن را افزایش می دهد، در نتیجه کالری بیشتری می سوزانید. در عین حال خود آب، کالری ندارد، لذا باعث کاهش وزن می شود. هنگامی که بدن، آب کافی دریافت نکند، سلول های چربی، سفت می شوند و به راحتی نمی سوزند. در نتیجه کاهش وزن سخت تر خواهد شد.

3- وزن آب بدن را کم می کند. هر چقدر کمتر آب بنوشید، بدن آب بیشتری در خودش نگه می دارد مثل شتر. شتر به دلیل اینکه در بیابان ها و آب و هوای گرم زندگی می کند، نمی تواند به مقدار کافی آب بنوشد، لذا همیشه در بدن خودش آب زیادی نگه می دارد.

وزن بدن بر اساس میزان آبی که می نوشید، تنظیم می شود. لذا هر چقدر آب بیشتری بنوشید، وزن بدن کمتر خواهد شد.

4- با نوشیدن آب کافی، نیازی به نوشابه های گازدار نخواهید داشت. این نوشابه ها دارای شکر، مواد افزودنی مصنوعی (رنگ دهنده ها و طعم دهنده) هستند و کالری زیادی را به بدن می رسانند، لذا باعث چاقی می شوند. قندهای مصنوعی موجود در نوشابه های رژیمی هم مناسب نیستند.

5- گرسنگی را فرو می نشاند. هر چقدر بیشتر آب بنوشید، کمتر غذا خواهید خورد. لذا سعی کنید 15 دقیقه قبل از خوردن غذا، یک لیوان آب بنوشید.

6- خیلی وقت ها هنگام احساس گرسنگی، در حقیقت بدن شما تشنه است و نیاز به آب دارد، نه غذا. لذا هر وقت احساس گرسنگی کردید، یک لیوان آب بنوشید. این کار باعث می‏شود لاغر شوید و مجبور نباشید بدون اینکه بدن شما نیاز داشته باشد، غذا بخورید. نوشیدن آب، کاهش وزن شما را راحت‏تر خواهد کرد.

8- میوه‏ها، منبع خوبی برای تامین آب هستند. هر چقدر میوه‏های تازه ی بیشتری بخورید، آب بیشتری دریافت خواهید کرد. بنابراین سعی کنید هر روز علاوه بر نوشیدن 8 لیوان آب، از میوه‏های تازه به خصوص مرکبات نیز استفاده کنید.

7- با نوشیدن آب، کبد کار خود را به بهترین نحو انجام می دهد. در نتیجه آب باعث می شود که چربی های بدن، بشکنند. نوشیدن آب زیاد به بدن کمک می کند تا چربی های شکسته شده، دفع شوند.

همچنین نوشیدن آب می تواند ...

از سرماخوردگی و تب جلوگیری می کند.

سردرد را بهبود بخشد و تمرکز ذهنی شما را افزایش دهد.

پوست شما را از جوش ها پاک می کند.

نوشیدن آب با رژیم غذایی مناسب و ورزش

به خاطر داشته باشید که ...

* نوشیدن آب به تنهایی نمی تواند باعث کاهش وزن شود، بلکه عوامل دیگری هم در این کار موثرند که شامل ورزش کردن، رعایت اعتدال در خوردن غذاها (عادات غذایی سالم) و داشتن صبر و حوصله است.

* اثرات مصرف آب در خانم ها و آقایان متفاوت است. نوشیدن آب در آقایان میزان متابولیسم بدن را سریعا افزایش می دهد و در خانم ها ذخایر قندی (کربوهیدرات ها) را سریع تر می شکند.

البته مشکل است که بگوییم روی هر فردی دقیقا چه اثری دارد، ولی در کل موثر است.

آب یخ‌زده در بطری، سرطان‌زاست

آب یخ زده در بطری

ما از راه‌های مختلفی آب بدن خود را تامین می‌کنیم: نوشیدن نوشیدنی‌‌ها، مصرف مواد غذایی مختلف و فعل و انفعالات درون بدن.

از جمله نوشیدنی‌‌ها، آب معدنی‌‌ است که در سال‌‌های اخیر جایگاه زیادی بین مردم پیدا کرده است.

با توسعه صنایع بسته‌بندی، استفاده از بطری‌‌های ساخته شده از پلی‌وینیل‌کلراید (PVC)، پلی‌اتیلن (PET) و ترکیباتی از این قبیل در صنایع غذایی افزایش یافته است.

آب‌‌های معدنی از جمله محصولاتی هستند که در قالب این بطری‌‌های پلاستیکی به بازار عرضه می‌شوند.

آب داخل بطری‌‌ها این اطمینان خاطر را به مصرف ‌کننده می‌دهد که محصولی سالم را مصرف می‌کند، ولی آیا همیشه این چنین است؟

با دکتر سید ضیاءالدین مظهری، رئیس انجمن تغذیه ایران، گفتگویی در همین زمینه ترتیب داده‌ایم:

آقای دکتر بفرمایید چرا مردم آب بطری‌‌ها را به دیگر آب‌‌های موجود ترجیح می‌دهند؟

از دیدگاه مصرف ‌کننده، آب بطری طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله کشی دارد که ‌این مسئله می‌تواند به دلیل محتوای املاح و نوع فرآیند تولید آن باشد. سبک بودن این نوع ظروف و سهولت حمل آن از دیگر مزیت‌‌های این نوع آب‌‌هاست.

برای ضد عفونی کردن این نوع آب‌‌ها از روش کلرزنی استفاده نمی‌شود، بلکه از روش‌‌هایی مثل اشعه مادون قرمز، فیلتراسیون و روش ضد عفونی کردن با ازن استفاده می‌شود. این روش‌‌ها بدون اینکه طعم خاصی در آب ایجاد کنند، با کیفیت مناسبی محتوای میکروبی آب را از بین می‌برند.

بسیاری از انواع آب‌‌های بطری که به آب‌‌های معدنی نیز معروف هستند، محتوای املاح بالایی دارند. کلسیم، منیزیم و دیگر املاحی که در این نوع آب‌‌ها وجود دارند می‌توانند تا حدودی تامین کننده نیاز‌‌های بدن به‌ این نوع املاح باشند.

استفاده از آب‌‌های بطری با چه خطراتی همراه است؟

محتوای فلوراید بیشتر آب‌‌های بسته‌بندی شده در بطری پایین است، در حالی که ‌این ماده برای حفظ سلامت دندان‌‌ها و استخوان‌‌ها ضروری است و آب لوله کشی منبع مناسبی برای تامین آن است.

منابع تامین این آب‌‌ها، به ویژه انواعی که از آب‌‌های پایین دست تهیه می‌شوند(یعنی از سر چشمه یا قنات جمع آوری نمی شوند)، در معرض آلوده شدن با انواع آفت‌کش‌‌ها هستند. بسته‌بندی کردن آب داخل بطری این اطمینان را به مصرف‌کننده می‌دهد که محصولی سالم را مصرف می‌کند.

نوشیدن آب معدنی

این در حالی است که ممکن است بعضی از محصولات از کیفیت کافی و استاندارد لازم برخوردار نباشند و تولیدکنندگان آنها، بسیاری از استاندارد‌‌ها را رعایت نکرده نباشند.  بعضی از این محصولات از محتوای سدیم، نیترات، نیتریت، سرب، کادمیوم و جیوه بالایی برخوردارهستند، به‌عنوان مثال در بعضی موارد مقدار سدیم آنها بیش از 10 میلی‌گرم در لیتر است و با توجه به‌ اینکه دریافت سدیم، نیترات و نیتریت به دلیل استفاده از غذا‌‌های حاضری معمولا در رژیم غذایی افراد بالاست بنابراین توصیه می‌شود، هنگام خرید آب های معدنی به برچسب آنها دقت زیادی شود.

نوع بسته‌بندی این محصولات نیز می‌تواند به دو صورت زیر سلامتی افراد را تهدید کند:

1) استفاده از بطری‌‌های نامرغوب و غیراستاندارد

2) وارد شدن ترکیبات پُلیمری مورد استفاده در ساخت ظروف پلاستیکی PVC و PET به داخل آب که می‌تواند سرطان‌زا باشد. در دمای بالاتر ورود این مواد به داخل آب شدت بیشتری پیدا می‌کند و هرچه از زمان تولید محصول بیشتر گذشته باشد، میزان بیشتری از این مواد در آن حل خواهد شد.

بنابراین توصیه می‌شود هنگام خرید آب معدنی، به زمان تولید و ترکیبات آن دقت کرده و آب معدنی را در محل مناسبی نگهداری کنید.

یخ بستن یا فریز کردن آب درون بطری مشکلی ایجاد می‌کند؟

یخ بستن آب درون بطری موجب ایجاد ترکیبات سرطان‌زا می‌شود و نباید درجه خنک کردن بطری تا میزان یخ بستن آب آن کاهش پیدا کند.

نظر شما در رابطه با پر کردن مجدد بطری‌‌های آب معدنی با آب‌‌های شهری یا موادی مثل آب‌غوره، آب‌لیمو و نگهداری آنها در یخچال چیست؟

در بسیاری از مغازه‌‌ها، آب‌‌های معدنی پشت شیشه‌‌ی مغازه طوری قرار گرفته‌اند که در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند. در این موارد مشکلی ایجاد نمی‌شود؟

گرما و تابش مستقیم نور آفتاب، واکنش بین محتویات بطری(مثل آب، آبمیوه، مایع شربت و ...) و دیواره آن را افزایش می‌دهد که ‌این امر موجب انتقال ترکیبات دیواره بطری به درون مواد داخل آن و در نتیجه افت کیفیت و فساد مایعات می گردد.

چرا بعضی از مواقع به آب بطری‌‌ها، گاز دی‌اکسیدکربن اضافه می‌کنند؟

با افزایش گاز دی‌اکسیدکربن، آب خوش‌خوراک تر می‌شود، منتها استفاده از این آب‌‌های گازدار خالی از اشکال نیست. از یک طرف موجب صدمه به مینای دندان می‌شوند و از طرف دیگر برای افرادی که بیماری ریفلاکس (ترش کردن غذا) یا نفخ معده دارند، مضر است.
در این موارد تاکید می‌کنیم نه تنها از این بطری های پلاستیکی برای خنک کردن و یخ بستن آب معمولی استفاده نشود، بلکه از نگهداری موادی که خواص اسیدی یا بازی دارند مثل آب‌غوره، آب‌لیمو و سرکه خودداری شود، زیرا این مواد با دیواره بطری واکنش هایی می دهند که خطرآفرین و سرطان‌زاست.

مرگ با مصرف زیاد آب

افراط در نوشیدن آب می‌ تواند با خطر مرگ همراه باشد.

نوشیدن آب

آب اگرچه مایه حیات است اما مصرف زیاد آن می ‌تواند مشکل ‌آفرین باشد. همه ما به این حقیقت معترف هستیم که آب مایه حیات است، اما بسیاری از افراد نمی ‌دانند که مقدار زیاد آن مضر است و می ‌تواند کشنده باشد. این مورد برای دیوید راجرز 22ساله اتفاق افتاد. او که مربی بدن ‌سازی بود، بعد از به پایان رساندن اولین دوی ماراتن خود در لندن، جان سپرد. اما علت مرگ وی چه بود؟ نوشیدن بیش از حد آب.

مرگ این دونده ماراتن بعد از نوشیدن بیش از حد آب، تنها مورد گزارش شده نبود. زنی در کالیفرنیا به نام جنیفر استرانگ نیز بعد از شرکت در یک مسابقه رادیویی جان سپرد. در این مسابقه افراد شرکت ‌کننده باید مقدار زیادی آب می ‌خوردند، بدون آنکه به دست‌ شویی بروند. او بعد از مسابقه سردرد داشت و پس از مدتی در خانه‌اش جان سپرد.

در صورت مصرف خیلی زیاد آب، ممکن است بدن دچار "هیپوناترمی" شود. هیپوناترمی نشانگر رقیق شدن مایعات بدن در اثر افزایش آب نسبت به سدیم کل بدن می‌باشد.علایم ویژه هیپوناتریومی (کمبود سدیم در خون) عبارت‌اند از: تهوع، سردرد، بی قراری، گیجی، کاهش رفلکس‌ها و در نهایت تشنج و کما.

 در صورتی که هیپوناتریومی بدتر شود، تهوع باعث تحریک ترشح هورمونی می‌ شود که این هورمون مسئول احتباس یا نگهداری آب در بدن است، در نتیجه آب کمتری دفع می شود و بیمار وارد یک چرخه معیوب می ‌گردد. تمایز علایم هشداردهنده کاری مشکل است.

اگرچه نوشیدن مقدار زیاد آب برای بدن ما خوب نیست، اما نباید از نوشیدن 8 لیوان آب در روز مضایقه کنید. آب جزو لازم و ضروری رژیم غذایی ماست. با کاهش 2 درصد از منابع آب بدن، علایم دهیدراتاسیون (کم آبی) ظاهر می ‌شوند. یک علامت شایع دهیدراتاسیون خفیف، احساس خستگی در طول روز است.

آیا شما زیاد ورزش می‌ کنید؟

آب اساس بزاق و مایعاتی است که اطراف مفاصل را احاطه کرده‌اند. همچنین ماده‌ای است که باعث تنظیم دمای بدن می‌ شود. آب باعث کاهش اشتها شده و در نتیجه به بدن کمک می ‌کند که از ذخیره چربی خود استفاده کند. دریافت ناکافی آب می‌ تواند باعث آسیب کلیه‌ها شود، زیرا مواد زائدی مثل اوره، اسیداوریک و اسید لاکتیک که توسط کلیه‌ها دفع می ‌شوند، باید در آب حل شوند.

یبوست یکی از نشانه‌های کم ‌آبی است، بنابراین هر چه بیشتر آب بنوشید به بهبود این مشکل ناخوشایند کمک خواهید کرد. بسیار مهم است که در طول ورزش آب کافی به بدن‌تان برسد، زیرا شما از طریق تعریق آب از دست می‌ دهید.

نوشیدن آب زمانی‌ که ورزش می ‌کنید، فشار وارد بر سیستم قلبی عروقی را کاهش می ‌دهد و عملکردتان را بهبود می‌ بخشد. هر چه بیشتر فعالیت داشته باشید، به آب بیشتری برای جایگزینی آن مقدار که از دست داده‌اید نیاز دارید.

همچنین حفظ تعادل نمک در بدن بسیار اهمیت دارد، زیرا مقداری نمک از طریق عرق دفع می ‌شود. نوشیدن مایعات ایزوتونیک به این امر کمک می ‌کند. در طول مدت ورزش باید برای نوشیدن مقدار مناسبی مایعات نفسی تازه کنید تا از کم‌ آبی (دهیدراتاسیون) جلوگیری کنید.

مواظب فشار خون خودتون .......؟؟

توصیه های مهم برای کاهش فشار خون


از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربی‌های خون، می ‌تواند برای سال ها بی‌ سر و صدا وجود داشته باشد، بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد. از این رو مواردی به شکل توصیه ‌وار در زیر مطرح می ‌گردد و امید است با به کاربندی این موارد، به حل مشکل بالا بودن فشارخون بپردازید:

1 - مصرف  آب  سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می ‌کنم. یک لیوان آب میوه ی رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C ، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می ‌شود.

2 - مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار  به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.

3 - مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

4 - تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می ‌کنند، در نوجوانی فشار خون پایین‌ تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله ی قلبی، سکته و سایر بیماری های ناتوان ‌کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می ‌شوند، بیشتر است.

5 – سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید.

6 - با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود بخشید.

7 - نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

8 - از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه ی حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می ‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده ی چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.

9-از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه ‌ای جداً خودداری کنید.

10 - چای، قهوه  و شکلات را بسیار محدود کنید و تا 1 ساعت پس از صرف غذا چای  ننوشید و به جای آنها از چای‌ها و دم‌کردنی‌های گیاهی (مثل گل گاو زبان) استفاده کنید.

11 - از مصرف نمک و غذاهای پُر نمک و ادویه بپرهیزید. به جای نمک می ‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه‌‌جات مفید (زردچوبه- دارچین و...)، پودر سیر  و پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید.

12 - موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌ها و روغن‌های جامد را از برنامه ی غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون- روغن‌های گیاهی مایع و روغن‌ ماهی استفاده کنید.

13 - مغز‌ها  و دانه‌های گیاهی مثل گردو حاوی موادمغذی بی ‌شماری هستند. می ‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می ‌کند.

14 - حداقل 3 بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

15 - از استرس  بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌ کند، استرس و عصبانیت است.

16 - هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید، کار کردن بی ‌وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد. حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه ی روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید.

17 - ورزش‌هایی مثل: پیاده ‌روی، شنا، دوچرخه?سواری ورزش‌های مناسبی برای پایین آوردن فشار خون به شمار می ‌آیند. بنابراین حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه ورزش کنید.

18 - از گلپر، آویشن، نعناع خشک، کنجد  و... به جای نمک استفاده کنید.

19 - سیگار را به طور کامل از برنامه ی‌ زندگی خود حذف کنید.

امید است با راهکارهای تغذیه ‌ای ارائه شده گامی مؤثر در جهت کاهش فشار خون و از بین علل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بردارید و جاده ی زندگی را با همواری بیشتری طی کنید.


عواملی که باعث بالا رفتن فشار خون می‌ شوند:

* استرس:

هنگامی که در وضعیتی فوق ‌العاده، اعم از تغییر موقعیت، اضطراب، عصبانیت و... قرار می ‌گیریم، بدن ما فعالیت خود را با یک سری تغییرات سریع داخلی تنظیم می‌ کند که یکی از مهم‌ترین آنها، آزاد شدن هورمون آدرنالین از غدد فوق کلیوی است که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ کردن عروق به کمک یک سری ترشحات دیگر، منجر به بالا رفتن فشار خون و رسیدن خون اکسیژنه به عضلات و مغز می ‌شود.


* نمک:

ثابت شده است که شیوع فشار خون بالا در مناطقی از جهان که مصرف نمک  بالاست، بیشتر است. مصرف نمک زیاد از دوران شیرخوارگی پایه‌ ای برای بالا رفتن فشار خون در سنین بالاتر خواهد شد. محدود کردن نمک در سال های بعدی برای بازگرداندن فشار خون به سطح مناسب کافی نیست و کمی منجر به بهبودی می ‌شود.

یک قاشق چای خوری نمک حاوی 2300 میلی گرم سدیم است که این مقدار معادل کل مقدار مصرفی توصیه شده ی روزانه را تشکیل می ‌دهد.


* سیگار:

با اولین پک به سیگار یا پیپ، فشار خون سیستولیک تا 25 میلی ‌متر جیوه افزایش می ‌یابد و علت آن نیز، آزاد شدن آدرنالین است.


* تصلب شرایین (سخت ‌شدن دیواره رگ‌ها):

تصلب شرایین علت اصلی پرفشاری مزمن خون است که عامل شروع آن، آسیب به جدار داخلی عروق است و به دنبال رسوب کلسیم، کلسترول و فیبرین و... در جدار عروق رخ می ‌دهد.


* چاقی:

فشار خون بالا در افراد چاق،  دو برابر افرادی که اضافه وزن ندارند و در محدوده وزن طبیعی هستند، شایع ‌تر است. در این موارد، کاهش اندک وزن نیز به پایین آوردن فشار خون شما کمک می‌ کند.

دلیل بارش باران.....؟

 
نهایت عشق اوج باور و سر حد احساسی آسمانی است ..
وقتی نسیم عشق دستهای سپید ابر های عاشق را به دست هم می سپارد
به یمن این پیوند پاک وجودشان اشک شوق می ریزد
 
 
عضویت رایگان در گروه
 
 
امروز به همراه نسیمی که می آمد بوی پاییز را از دور دستها احساس کردم...
 
پاییز را به خاطر بادهایش و به خاطر برگهایش دوست دارم .
 
پاییز رنگ گذشته ها و  خاطرات دور را می دهد.
 
پاییز را به خاطر رنگهایش دوست دارم....بوی پاییز می آید...
 
 
عضویت رایگان در گروه 
خیس شد خاطره ها ، 



  تمام دلت از غصه دنیا خالی

این میوه عملکردمغزرابهبود میبخشد

 

 

  یک فوق تخصص تغذیه درباره خواص میوه توت فرنگی گفت: توت فرنگی منبع غنی از فیبر، ویتامینC، پتاسیم و آنتی اکسیدان‌ها است.

دکتر کیومرث دانشور در گفت وگو با ایسنا ، در ادامه اظهار داشت: از این میوه می‌توان در جهت افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در مجموع ارتقاء سلامتی بدن بهره گرفت.

دکتر دانشور افزود: این میوه همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر است، به ویژه فسفر موجود در این میوه عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان می‌شود.

وی در پایان گفت: نکته مهمی که در مورد توت فرنگی باید در نظر داشت این است که این میوه به راحتی آلوده می‌شود، لذا در زمان شستن باید دقت کافی اعمال شود.

 

چه ورزشهایی لاغر میکند

عکس سریع پلنگ در حال دویدن

ورزش زیر، کارآمدترین تمرینات ورزشی برای کالری‌سوزی و لاغری شناخته شده‌اند.

با اینکه کم کردن وزن یک فرمول اسرارآمیز دارد (به همین سادگی: باید بیشتر از مقداری که کالری مصرف می‌کنید، کالری بسوزانید)، اما روش‌های هوشمندانه‌تر و سریعتری هم برای رسیدن به اهدافتان وجود دارد. یکی از این ورزش‌ها یا ترکیبی از چند مورد را به طور منظم انجام دهید و خودتان شاهد پایین آمدن سریع وزنتان باشید.

1. کیک‌بوکسینگ: 800 کالری در هر ساعتکیک‌بوکسینگ ورزشی بسیار عالی است که روی کل بدن کار می‌کند چون باید از همه گروه‌های عضلانی اصلی بدن استفاده کنید و تمرینات اینتروال را هم شامل می‌شود. ضربان قلب شما چندین بار درطول جلسه تمرین بالا رفته و ثابت می‌شود که برای کم کردن وزن بسیار عالی است.

2. دوچرخه‌سواری یا اسپینینگ: 700 کالری در هر ساعتبا شرکت در کلاس‌های اسپینینگ یا دوچرخه سواری در هوای آزاد تا 700 کالری در ساعت بسوزانید. فقط باید دقت کنید که در ساعت 22 تا 25 کیلومتر راه بروید تا 700 کالری را کامل بسوزانید.

3. زومبا: 500 کالری یا بیشتر در هر ساعتچه کسی فکر می‌کرد که با یک ساعت رقصیدن بتواند همچنین نتیجه‌ای بگیرد؟ این نوع رقص لاتین که از اصول و قواعد اینتروال و تمرینات استقامتی بهره می‌گیرد، متابولیسم شما را تاحد قابل‌توجهی بالا میبرد. اما در این مورد هم مثل هر برنامه تناسب‌اندام دیگر، مقدار کالری مصرف شده، برحسب سن، جنسیت، وزن، سطح تناسب‌اندام کنونی، و شدت تمرین در افراد مختلف متفاوت است. بااینحال مفرح بودن این تمرین همراه با فواید زیادی که برای کاهش وزن دارد آنرا به یکی از محبوب‌ترین ورزش‌ها تبدیل کرده است.

4. طناب زدن: 780 کالری در هر ساعتفقط 10 دقیقه زمان دارید؟ با این وقت کم هم می‌توانید کالری‌سوزی کنید. این فعالیت که باعث می‌شود در هر 10 دقیقه 130 کالری بسوزانید، برای لاغری بسیار موثر است. برای سوزاندن همین میزان کالری باید با سرعت 8 دقیقه در مایل بدوید. به همین دلیل طناب زدن روش بسیار خوبی برای شروع یک برنامه وزشی برای تناسب‌اندام برای آندسته از افرادی است که استقامت لازم برای حفظ سرعت بالا در دویدن به مدت طولانی را ندارند. ماهیت این فعالیت به طریقی است که علاوه بر کالری سوزی بر توده استخوانی خود افزوده و سلامت استخوان‌هایتان را هم بالا می‌برید.

5. استپ ایروبیک: 600 کالری در هر ساعتکلاس‌های استپ ایروبیک کلاس‌هایی بسیار قوی و پرتاثیر است که به کالری‌سوزی و لاغری کمک شایانی می‌کند. تعداد کالری‌هایی که می‌سوزانید به مقدار بلندی استپ هم بستگی دارد اما یک استپ 15 سانتی‌متری کمک می‌کند تا 600 کالری در یک ساعت بسوزانید.

6. دو: 650 کالری در هر ساعتیک فرد 65 کیلوگرمی یا سرعت 10 دقیقه در مایل برای یک ساعت تا 650 کالری می سوزاند. اما اگر تازه‌کار باشید، دویدن پشت‌سرهم برای یک ساعت کاری بسیار دشوار است. می‌توانید با استفاده از اینتروال‌هایی از راه رفتن در فواصل دویدن‌ها کم‌کم قدرت قلبی-عروقی خود را بالا ببرید. بعنوان مثال، سه دقیقه بدوید، یک دقیقه راه بروید. اینکار استقامت شما را افزایش داده، زمان ریکاوری ضربان قلبتان را کاهش داده و چربی سوزی می‌کند.

داروهایی که باعث چاقی می شوند را می شناسید

داروهایی که باعث چاقی می شوند را می شناسید

همان طور که می‌دانیم، داروها یک سری عوارض جانبی دارند. در میان این عوارض ناخوشایند، گاهی اوقات افزایش وزن هم به چشم می‌خورد. چرا این اتفاق می‌افتد؟
دکتر شارل هاژِژ دربارۀ این موضوع برای ما توضیح می‌دهد...

چرا برخی داروها باعث افزایش وزن می‌شوند؟
دکتر هاژژ: داروها به 5 دلیل ممکن است وزن را افزایش دهند:
1) دهان را خشک کرده و موجب تشنگی ‌شوند، و به دلیل نوشیدن سودا و نوشیدنی‌های شیرین کالری اضافی وارد بدن می‌شود.

2) تحریک اشتها.

3) کاهش مصرف انرژی به دلیل کاهش فعالیت جسمی و ورزش.

4) افزایش توده‌های چربی به واسطۀ فعالیت تحریک ذخیره سازی چربی.

5) احتباس آب. شاید بتوان علت ششمی هم ذکر کرد که آن تغییر ذائقه است و غالباً در اثر مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها پدید می‌آید؛ به این ترتیب که فرد سعی می‌کند با خوردن بیش از اندازه حس ناخوشایندی را که دارد، پنهان کند. ولی از آنجایی که این نوع دارو برای مدت خیلی طولانی تجویز نمی‌شوند، تأثیرشان هم بر روی افزایش وزن موقتی است نه همیشگی.

اصلی ترین داروهایی که در این رابطه کدامند؟
دکتر هاژژ: داروهایی که باعث تشنگی و خشکی لب‌ها می‌شوند، داروهایی هستند که تأثیرات آنتی کولینرژیک دارند، مانند:
بسیاری از داروهای ضد افسردگی،
داروهای ضد روان پریشی،
برخی داروهای ضد فشار خون مانند کلونیدین،
برخی تثبیت حالت کننده‌ها مانند لیتیم،
تمام آنتی کولینرژیک‌ها ...

راه حل چیست؟دکتر هاژژ: این افزایش وزن نه تنها خودش مشکلی به عنوان اضافه وزن را ایجاد می‌کند، بلکه ممکن است باعث ترک درمان توسط بیمار شود. از آنجایی که بازگشت به وزن نرمال مشکل است، بهتر است که از بروز این تأثیر ناخوشایند در بین بیمارانی که سابقۀ اضافه وزن در خودشان یا افراد خانواده شان وجود داشته پیشگیری شود؛ این پیشگیری می‌تواند به وسیلۀ استفاده از رژیم غذایی مناسب با درمان یا انتخاب داروهایی که ضرر کمتری دارند باشد

بدترین غذاها برای دور شکم شما

بدترین غذاها برای دور شکم شما

تحقیقات نشان می‌دهد که بدون توجه میزان کالری، برخی از غذاها به علت ساختمان شیمایی‌شان

و یا چگونگی سوخت و سازشان در بدن اثر چاق‌کننده بیشتری دارند. سیب‌زمینی سرخ کرده،

نوشابه‌های گازدار شیرین و سوسیس و کالباس از این دسته هستند.

فست فود

یک بررسی جدید می‌گوید که ایجاد تغییراتی اندک، مانند کنار گذاشتن یک وعده‌ی اضافی سیب‌زمینی سرخ کرده یا یک بطری نوشابه گازدار شیرین ممکن است اثرات درازمدتی بر اضافه وزن افراد داشته باشد.

 

به پژوهشگران دانشگاه هاروارد که نتایج بررسی خود را در «نشریه پزشکی نیوانگلند» منتشر کرده‌اند، 121000 نفر را در دهه‌های 30، 40 و 50 را برای 20 سال دنبال کردند، و در این مدت وزن، رژیم غذایی و عادات سبک زندگی آن‌ها را هر چهار سال مورد ارزیابی قرار دادند.

 

آن‌ها دریافتند که تفاوت‌های قابل ملاحظه‌ای درباره‌ی چگونگی تأثیر غذاها و نوشیدنی‌ها بر چاق‌تر شدن افراد در طول زمان وجود دارد.

 

چیپس سیب‌زمینی بدترین عامل چاق‌کننده بود و میزان افزایش وزن ناشی از آن به ازای هر وعده غذایی بیش از سایر انواع غذاها بود.

 

افرادی که یک وعده‌ی اضافی سیب‌زمینی مصرف کرده بودند، نسبت به آن‌هایی که این کار را نکرده بودند، در طول یک دوره‌ی چهارساله حدود 800 گرم افزایش وزن پیدا کرده بودند.

و نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه گازدار قند دار در روز باعث افزایش نیم کیلو وزن در طول چهار سال شده بود.

باور معمول این بوده است که همه چیز را در حد متعادل بخورید و تنها میزان

کلی کالری را کاهش دهید، بدون این‌که به این موضوع توجه شود که این

کالری‌ها از چه غذاهایی منشأ می‌گیرند. همه‌ی غذاها یکسان نیستند و

تنها خوردن در حد متعادل، کافی نیست

سایر غذاهای چاق‌کننده شامل گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس و الکل بودند.

 

در جهت مقابل، بهترین غذاها از لحاظ عدم تأثیر بر وزن، شامل ماست، میوه و سبزی‌ها، غلات کامل سبوس دار و مغزهای خوراکی مانند بادام و گردو بودند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که بدون توجه به میزان کالری، برخی از غذاها به علت ساختمان شیمایی‌شان و یا چگونگی سوخت و سازشان در بدن اثر چاق‌کننده‌ی بیشتری دارند.

 

داریوش مظفریان از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، سرپرست این پژوهش گفت: «باور معمول این بوده است که همه چیز را در حد متعادل بخورید و تنها میزان کلی کالری را کاهش دهید، بدون این‌که به این موضوع توجه شود که این کالری‌ها از چه غذاهایی منشأ می‌گیرند. همه‌ی غذاها یکسان نیستند و تنها خوردن در حد متعادل، کافی نیست.»

میلتون فریدمن پدر اقتصاد بازار آزاد

چهار راه برای خرج پول وجود دارد

    Iran Eshgh Group !  

·         می توانیم پول خودمان را برای خودمان خرج کنیم . در این حالت پول را با وسواس خرج می کنیم تا  هزینه حداقل و منفعت حداکثر شود.
·         میتوانیم پول خودمان را برای دیگری خرج کنیم. مثلا یک هدیه تولد بخریم . در این صورت خیلی به محتوای هدیه کاری نداریم , اما به قیمتش توجه داریم.
·         می توانیم پول دیگران را خرج خودمان کنیم. در این صورت من خودم را یک نهار خوب مهمان    می کنم!
·         و در نهایت می توانیم پول دیگری را برای دیگری خرج کنیم. اگر چنین شود نه دل نگران پولی هستیم که خرج می شود و نه نگران چیزی که کسب می شود.