ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا
ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا

ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم کرده ام..........در کنج ویران مانده ام . خمخانه را گم کرده ام ......حضرت مولانا

کاسه چه کنم برای تامین یارانه های نقدی و وعده احمدی نژاد

با وجود نهی صریح رهبرانقلاب خطاب به محمود احمدی نژاد درباره دامن زدن به مطالبات غیرقابل تحقق مردم با وعده های بدون پشتوانه، رییس دولت دهم در شرایطی از امکان سه بربر کردن یارانه های نقدی خبر داد که دولت برای پرداخت رقم فعلی یارنه نقدی نیز با بحران مواجه بوده و کسری بالای دولت برای تامین ماهیانه سه هزار میلیارد تومان در نیمه دوم سال موجب نگرانی کارشناسان گردیده است

با وجود نهی صریح رهبر انقلاب خطاب به محمود احمدی نژاد درباره دامن زدن به مطالبات غیرقابل تحقق مردم با وعده های بدون پشتوانه، رییس دولت دهم از امکان سه برابر کردن یارانه های نقدی خبر داده، آن هم در شرایطی که دولت برای پرداخت رقم فعلی یارانه نقدی نیز با مشکل مواجه است.

به گزارش خبرنگار «آینده»، با اقدامات فراقانونی و گاه بدون مجوز دولت در استقراض ده هزار میلیارد تومانی برای تامین یارانه های نقدی، تا کنون این موضوع حل شده است، کسری بالای دولت برای تامین ماهیانه سه هزار میلیارد تومان در نیمه دوم سال موجب نگرانی کارشناسان گردیده است.

با این وجود آقای احمدی نژاد گفته است:

با توجه به اینکه با قیمت امسال، 120 هزار میلیارد یارانه در سطح کشور توزیع شده و فقط 40 میلیارد از آن به طور مستقیم به مردم پرداخت شده، جا دارد این مبلغ تا 3 برابر افزایش پیدا کند.
مطابق با قانون هدفمندی یارانه ها، دولت بایستی یارانه نقدی را تا سقف 50 درصد درآمد حاصل از همین قانون به شهروندان پرداخت نماید، اما در آغاز اجرای این قانون، به دلیل آنکه درآمدی حاصل نشده بود، با دستور محمود احمدی نژاد و بدون کسب مجوز قانونی مبلغ 5 هزار میلیارد تومان از محل تنخواه بانک مرکزی جهت پرداخت نوبت اول یارانه های نقدی برداشت شد.

یارانه نوبت دوم نیز با دستور احمدی نژاد به میرکاظمی، وزیر معزول نفت و از محل منابع حاصل از فروش اوراق مشارکت این وزارتخانه به دست آمد و پس از این اقدامات، برای عدم تشکیل پرونده قضایی، حکم حکومتی از رهبر انقلاب جهت برداشت منابع خارج از مجرای قانونی دریافت شد.
اما در سال جاری با افزایش افراد دریافت کننده یارانه به بیش از 70 میلیون نفر و رقم 45 هزار تومانی یارانه، عملا هر ماه به بیش از سه هزار میلیارد تومان یارانه نقدی نیاز بود که این مبلغ نیز از طریق افزایش قیمتهای انرژی و نان تامین نمی شد .

از سوی دیگر تکلیف قانونی صرف 50 درصد دیگر منابع حاصل از افزایش قیمتها برای کمک به صنایع و بیمه ها و همچینن افزایش هزینه های دولت نیز بر زمین مانده بود. چرا که دولت برای پرداخت یارانه های نقدی در ابتدای هر ماه کلیه وجوهات موجود را مصرف می کرد و با توجه به افزایش هزینه های تولید و ممنوعیت افزایش قیمت توسط ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات حکومتی برای صنایع تولیدی، بخش تولید در کشور با چالش جدی مواجه شده و به سوی ورشکستگی و زیان دهی حرکت می کند، به نحوی که رهبر انقلاب در دیدار هیات دولت با ایشان، صراحتا از عدم عمل کردن دولت به تکلیف قانونی حمایت از صنایع و کشاورزی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها انتقاد کردند.
در این شرایط دولت برای تامین هزینه مورد نیاز جهت پرداخت یارانه های نقدی که در هرماه بیش از سه هزار میلیارد تومان می باشد با بحران جدی مواجه است. به نحوی که افزایش دوباره قیمت انرژی را در دستور کار قرار داده است.

از سوی دیگر بدهی ده هزار میلیارد تومانی دولت بابت یارانه های نقدی سال گذشته هنوز تسویه نشده است و امکان استفاده مجدد از اعتبارات بانک مرکزی یا سایر دستگاهها برای پرداخت یارانه نقدی وجود ندارد.
تاخیر در پرداخت یارانه های نقدی به بهانه مصادف شدن با ابتدای ماه نیز به نظر می رسد برای بدست آوردن فرصت بیشتر جهت تامین نقدینگی مورد نیاز دولت صورت می گیرد. چرا که مبادلات بانکی عمدتا در پایان ماه به اوج می رسد و از روز سوم هر ماه، شرایط فعالیت سیستم بانکی به شرایط طبیعی باز می گردد.

عدم اجازه به دستگاه های مسئول نظیر وزارت نیرو و نفت برای برداشت وجوهات حاصل از پرداخت قبوض آب برق و گاز شهروندان و برداشت یکباره آن وجوه برای تامین یارنه نقدی تخلف دیگری است که با اعتراض مجلس شورای اسلامی مواجه شده است چرا که وزارتخانه های نیرو و برق برای تامین هزینه های خود و تولید انرژی نیاز به برداشت این وجوه دارند.

به نظر می رسد هرچه به انتهای سال نزدیکتر می شویم مشکل دولت برای تامین یارانه نقدی افزایش می یابد و در نهایت دولت از مجلس خواهد خواست که مجوز هزینه کردن از بودجه عمرانی را برای تامین هزینه های جاری بویژه یارانه نقدی صادر کند؛ امری که بعید است با موافقت مجلس همراه گردد.

در این شرایط سخن گفتن از سه برابر کردن یارانه های نقدی چه معنایی می تواند داشته باشد؟ آیا دولت می خواهد تعهد قانونی خود در پرداخت 50 درصد یارانه های نقدی به عنوان کمک به صنایع و تولیدات کشور و بیمه های درمانی را منکر شود؟ آیا قرار است کلیه یارانه های سلامتی، فرهنگی و ... حذف شود؟

افزایش هزینه های دولت از محل افزایش قیمت انرژی از کدام محل تامین می شود؟

تکلیف قانون و مصوبات مجلس چیست و آیا مصوبات قانونی برای جناب احمدی نژاد ارزشی دارند؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد